BİR MİLLET ENGELLİLERİNE NE KADAR ENGELSİZLİK SUNABİLİYORSA O ÖLÇÜDE GELİŞMİŞTİR.

4 Mart 2008 Salı

Antrenör Abla, Görme Özürlü Kardeşini Olimpiyatlara Hazırlıyor

Antrenör Abla, Görme Özürlü Kardeşini Olimpiyatlara HazırlıyorAntrenörü Raziye Uluçam (26), görme engelli olan kardeºi Duygu Çete'yi (18) olimpiyatlara hazırlıyor.

4 yıldır uluslararası müsabakalara katılan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, topladığı puanlarla bu sene Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek olan Paralimpikler Olimpiyatları'na bir bayan judocu ile katılmaya hak kazandı. Paralimpikler Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmesi için Amasya'da yapılan Görme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası'nda seçilen 57 kilo judocu Duygu Çete, kendisinin ve ülkesinin ilk defa katılacağı Paralimpikler Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya alabilmek için hazırlıklarını süratle sürdürüyor.

Kendisi gibi judocu olan ablası Raziye Uluçam'ın sayesinde 5 yaşında judo sporuna başlayan, spora başladığı yıllarda görme özrü olmayan ve ergenlik yaşına geldiğinde geçirdiği bir hastalıktan ötürü görme özürlü olan Duygu Çete, görme engelini bir engel olarak görmeyip judoya devam etti. Kardeşinin judoya aşık olduğunu belirten abla Raziye Uluçam, milli judocu olarak yaptığı görevini milli takımda antrenör olarak devam ettirirken, görme engeline rağmen, sporcularla antrenmanlar yapan Duygu Çete'de Türkiye'yi ilk defa katılacağı olimpiyatlarda temsil etme şansını yakaladı.

Türkiye'yi Pekin'de yapılacak Paralimpikler Olimpiyatları'nda temsil edecek olan Görme Engelliler Milli Takım sporcusu Duygu Çete, Milli Takım Antrenörü olan ablası Raziye Uluçam ile birlikte hazırlıklarını sürdürürken, Duygu Çete'nin olimpiyatlara katılması durumunda madalya kazanacak kadar iyi bir judocu olduğu belirtiliyor. 3 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan Duygu Çete'nin en büyük ablasının da kendisi gibi görme özürlü olduğu öğrenildi.

(İhlas Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: