BİR MİLLET ENGELLİLERİNE NE KADAR ENGELSİZLİK SUNABİLİYORSA O ÖLÇÜDE GELİŞMİŞTİR.

21 Mart 2008 Cuma

Engelli Öğrenciler, Yapay Deprem Platformunda Heyecan Yaşadı

Engelli öğrenciler, yapay deprem platformunda heyecan yaşadıSakarya'da bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine devam eden zihinsel engelli öğrenciler, depremi, yapay deprem platformunda yaşayarak öğrendi. Öğrencilerin sarsıntı sırasında oldukça heyecanlı oldukları görüldü.
Sakarya'da bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine devam eden zihinsel engelli öğrenciler, depremi, yapay deprem platformunda yaşayarak öğrendi. Öğrencilerin sarsıntı sırasında oldukça heyecanlı oldukları görüldü.
Empatik Gurup Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden eğitilebilir ve öğretilebilir 25 zihinsel engelli öğrenci deprem deneyimini yaşayarak öğrendi. Sakarya'da depremi unutturmamak için yapılan Deprem Kültür Müzesi içerisinde bulunan ve 7.4 şiddetinde sarsıntı meydana getiren deprem platformna çıkan engelli öğrenciler, oldukça heyecanlandı. İlk kez deprem deniyimi yaşamaları sebebiyle yapay sarsıntının şiddeti 5.0'a göre ayarlandı. Buna rağmen bazı engelli çocukların konktuğu görüldü.
Merkezin sorumlu müdürü psikolog
Ahmet Kurt, Türkiye'nin dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunduğunu belirterek, "Geçmişte yurdumuzda meydana gelen yıkıcı depremlerde büyük can ve mal kaybına uğradığımızı unutmayarak, gelecekte meydana gelebilecek depremlere karşı hazırlıklı ve tedbirli olmamız gerekir. Engelli çocuklarımıza da depremin ne olduğunu göstermek ve alınacak tedbirlerle ilgili bilgileri yerinde vermek için deprem müzesini ziyaret ettik" diye konuştu. (Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: