BİR MİLLET ENGELLİLERİNE NE KADAR ENGELSİZLİK SUNABİLİYORSA O ÖLÇÜDE GELİŞMİŞTİR.

5 Mart 2008 Çarşamba

Ordu'ya Özel Rehabilitasyon Merkezi Yapılacak

Ordu'ya Özel Rehabilitasyon Merkezi YapılacakOrdu'ya, fizyoterapistlerin eşliğinde havuz terapisinin yapıldığı ve Türkiye'de örneği sadece Kayseri'de bulunan özel rehabilitasyon merkezi yapılacak.

İl Genel Meclisi mart ayı ikinci birleşim toplantısında 4. gündem maddesinde yer alan Karacaömer köyü Aydınlı mevkisinde bulunan arazi üzerine özel rehabilitasyon merkezi yapılması ile ilgili görüşme karara bağlandı. Merkez ilçeye bağlı Karacaömer köyü Aydınlı mevkisinde, mülkiyeti Poyraz Karlıbel Fındık Ent. San. Tic. A.Ş.'ye ait, İl Özel İdaresi'ne bağışlanan taşınmazlar üzerine rehabilitasyon merkezi ve kamu binası yapılması şartıyla hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu kabul edildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, Ordu'nun böylesine bir rehabilitasyon merkezine uzun süredir ihtiyaç duyduğunu söyledi. Mevcut alanda 50 dönümlük bir araziden 15 dönümünün Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağışlanmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Yaşar, "Bizde rehabilitasyon merkezi ile ilgili geniş araştırmalar yaptık. En sonunda Kayseri'de bulunan hafif zihinsel engellilerin bulunduğu rehabilitasyon merkezinde karar verildi. Burada zihinsel engellilerimiz için çok güzel projeler var. Bizde bu örneğin üzerinde karar kıldık ve çalışmalarımıza başladık" dedi.

Projenin tamamlanmasıyla Kayseri'den sonra bir ilke imza atacaklarını belirten Yaşar, "Ordu'da çok sayıda bulunan özürlü kardeşlerimize böylesine devasa bir yapıyla bir nebze de olsa faydalı olacağız" diye konuştu.

Hiç yorum yok: