BİR MİLLET ENGELLİLERİNE NE KADAR ENGELSİZLİK SUNABİLİYORSA O ÖLÇÜDE GELİŞMİŞTİR.

8 Nisan 2008 Salı

800 çocuk veli bekliyor

Sokakta çalışan çocuklara veli olur musunuz?

Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Gaziantep'te sokakta çalışırken eğitime kazandırılan 800 çocuğun, gönüllü veli beklediğini söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, sokakta çalışan çocukların eğitimine destek olmayı amaçlayan 'Velim Olur musun?' kampanyasında, proje tarafı kuruluşlar arasında bulunduklarını ifade etti.

Çınar, ''İlçemizde 800'e yakın kayıt altında alınarak dosyaları tamamlanan ve eğitime kazandırılan sokakta çalışan çocuğumuz var.

Bunlar, ekonomik destek anlamında gönüllü veli bulmak için beklemektedir. Bu kampanyadaki uzmanlarımızın temel yaklaşımı, 'çocuklar ne kadar eğitim sisteminin içerisinde ise o kadar çalışma hayatının dışında kalmaktadır' anlayışıdır'' dedi.

Çınar, kampanya çerçevesinde Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt illerinde sokakta çalışan yüzlerce çocuğun eğitim ve giyim ihtiyaçlarının karşılamayı, çocukları gönüllü velilerin sağlayacağı destekle okula yönlendirilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Çınar, şöyle konuştu:

Gönüllü veli olarak, sokakta çalışan çocukların ihtiyaçlarını karşılamak isteyen kurum ve kişiler 'www.velimolurmusun.org' adlı internet adresi üzerinden istediği ildeki bir çocuğu seçebilecek. Gönüllüler ihtiyaçların dışında çocuklara eğitim malzemeleri de gönderebilecek. Velilerin yardımları Express Kargo aracılığıyla ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılacak. Yardımlar bir defa yapılıyor, ama, isteyen veliler bu süreyi uzatabilecek. Gönüllü veliler eğitim yardımlarını web üzerinden takip edebilecek.''


TOPLUMSAL HUZURA KATKI, VATANDAŞLIK GÖREVİDİR


Şahinbey ilçesinde şu ana kadar 40 çocuğa gönüllü veli bulunduğunu anlatan Çınar, sözlerini şöyle tamamladı:

''Mayıs ayı itibariyle gönüllü veli bekleyen çocuk sayımız 800 civarıdır. Varlığımızın ve geleceğimizin varisleri çocuk ve gençlerimize sahip çıkarak, toplumsal huzura katkı ve katılımda bulunmak hepimizin vatandaşlık görevidir. 'Velim Olur musun?' kampanyası ile Şahinbey ilçemizde sokakta çalışan çocuklara ve ailelerine verilecek hizmetlerin proje desteği olmaksızın da sürdürülebilirliği sağlanmış olacak ve bundan sonraki çalışmalar için iyi bir örnek teşkil edecektir.

Bu projenin hayata geçirilmesi ile GAP illerinde sokakta çalışmak zorunda olan çocukların eğitim giderlerinin karşılanarak, eğitime kazandırılması veya eğitime devamının sağlanmasıyla sosyal entegrasyonlarının tamamlanarak toplumsal huzura katkı sağlamış olacaktır.''

Hiç yorum yok: