BİR MİLLET ENGELLİLERİNE NE KADAR ENGELSİZLİK SUNABİLİYORSA O ÖLÇÜDE GELİŞMİŞTİR.

11 Nisan 2008 Cuma

'Pcdı Kursu: Otizmli Bireylere Bağımsızlık, Seçim Yapma ve İletişim Becerisi Kazandırma'

TOHUM TÜRKİYE OTİZM ERKEN TANI VE EĞİTİM VAKFI
PCDI KURSU-1:
Otizmli Bireylere Bağımsızlık, Seçim Yapma ve İletişim Becerisi Kazandırma
Doç. Dr. Binyamin Birkan
3-4 Mayıs 2008,
BURSA
PCDI, ABD'de bulunan Princeton Child Development Institute (Princeton Çocuk Gelişim Enstitüsü)'nin kısa yazılışıdır. PCDI, toplum temelli ve zengin içerikli müfredatı, bilimsel-dayanaklı veriye dayalı uygulamaları, bilimsel araştırmaları ve yaygınlaştırma kollarıyla tüm dünyada tanınan bir kurumdur. Otizmli bireylere bağımsızlık kazandırmak amacıyla PCDI'da geliştirilen ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanan etkili uygulamalardan biri de etkinlik çizelgeleridir (Activity Schedules). Etkinlik çizelgeleri, otizmli bireylere başkalarının talimatlarına bağlı kalmadan günlük etkinliklerini kendi başlarına yapmalarına yardımcı olacak fotoğraflı ya da yazılı ipuçlarından oluşur. Otizmli bireyler etkinlik çizelgelerlerini kullanarak etkinliklerinde değişiklik yapmayı, seçim yapmayı, etkinliklerini sıraya koymayı ve başkalarıyla iletişime girmeyi de öğrenir.
MATERYAL: Kurs sırasında katılımcılara,
otizmli çocuklar için 14 farklı alanda geliştirilen bir müfredat kitapçığı (32 sayfa), örnek veri toplama formları, uygulama görüntüleri ve fotoğraflardan oluşan 2 adet CD, otizmi tanıtan bir el kitapçığı ÜCRETSİZ olarak dağıtılacaktır.
Otizmli çocuklarla çalışan ya da çalışmayı düşünen TÜM EĞİTİMCİLER katılabilir. Kursun sonunda katılımcılara Tohum Otizm Vakfı logosunu taşıyan bir KATILIM BELGESİ verilecektir. Katılımcı sayısı 30 kişiyle sınırlıdır.
YER:
Bursa OÇEM (Kursun yapıldığı gün Bursa OÇEM’e saat 9:00 da Heykel Yapı Kredi Bankasının önünden servis kalkacaktır.)
SÜRE: Kurs süresi iki gündür. Oturumlar saat 9:30-16:30 saatleri arasında yapılır.
ÜCRET: 350 YTL KDV dahildir (Çay-kahve servisi dahildir. Konaklama hizmetimiz yoktur). Katılımcılar ücreti, vakıf hesabına gönderdikten sonra, isimlerini telefonla ya da E-posta ile vakıftan ALİ KAYMAK’a bildireceklerdir. Kurs listesi ücretin hesaba giriş sırası ile belirlenecektir.
Banka Hesap No: Akbank İstanbul Ayazpaşa Şb. (277) YTL Hesap No: 74283
İletişim: Tohum
Otizm Vakfı-ALİ KAYMAK
Tel: 0212 248 94 30 (cep): 0505 737 59 09
E-Posta:akaymak35@mynet.com

Hiç yorum yok: