BİR MİLLET ENGELLİLERİNE NE KADAR ENGELSİZLİK SUNABİLİYORSA O ÖLÇÜDE GELİŞMİŞTİR.

6 Nisan 2008 Pazar

Görme Engellilerin Bilgisayar Sevinci

Görme engellilerin bilgisayar sevinciHendek Belediyesi tarafından görme engellilerin kullanabileceği, sesli, kabartma çıkışı alabilen bilgisayar labaratuvarı Altı Nokta Körler Derneği'nde törenle açıldı.

Törene AK Parti'nin görme engelli İstanbul milletvekili Lokman Ayva, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve diğer davetliler katıldı. Lokman Ayva törende yaptığı konuşmada, görme engellilere yönelik bilgisayar labaratuvarlarının özürlülerin bağımsızlığını elde etmesine yol açan, bilgiye erişmesinde sıkıntıları çözen bir inci olduğunu söyledi. Ayva Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye teşekkür ederek, "Özürlülerin 'Özürlüler aciz mi' kavramını konuşurken şimdi aciz olmadığımız kesinleşti, onun algılanması, içselleştirilmesi aşamasındayız. İmza yetkisini de kullanmak istiyoruz. Ben kendimi nasıl koruyacağıma kendim karar veririm. Başkanı bana sormadan, bana rağmen karar vermemeli. Bu günler artık geçmeli. İmzamızı da kendimiz atmak istiyoruz. Her ortamda dışarıda beraber olmayı istiyoruz. Kendi adımıza karar vermeyi istiyoruz. " diye konuştu.

Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şube Başkanı Yüksel Başkesen, normal insanların bilgisayarda yaptıkları her şeyi, görme engellilere yönelik bilgisayarlarla yapabildiklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu labaratuvarla görme engelliler aydınlığa kavuşmuşlardır. Bu gün karanlıktan aydınlığa çıkış günüdür. Makus talihimizin tarihe gömülüşüdür. Başkan İnci'ye teşekkür ediyoruz"

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'de, bilgisayarları tek tek evlere vermeyi düşündüklerini, ancak derneğin telkiniyle bundan vazgeçtiklerini belirterek, "Engelliler evlere kapanmasın, sosyal hayatın içerisinde yer alsınlar diye bilgisayarları derneğe verdik. Biz her zaman bütün engellilerin yanındayız." dedi. Konuşmaların ardından görme ve diğer engellilerden oluşan mehter takımı bir konser verdi.

Afa Kültür Merkezi binasında bulunan Altı Nokta Körler Derneği'ne kurulan ve 10 bilgisayardan oluşan labaratuvar 70 bin YTL'ye maloldu.

Hiç yorum yok: