BİR MİLLET ENGELLİLERİNE NE KADAR ENGELSİZLİK SUNABİLİYORSA O ÖLÇÜDE GELİŞMİŞTİR.

6 Nisan 2008 Pazar

Otizm ve Tedavi

Otizm son yıllarda önü alınamayan salgın bir hastalık gibi hızla yayılıyor; tıpkı veba gibi. ABD’de her 150 çocuktan biri otistik. Sıklık bilinmemekle birlikte otizm Türkiye’de de bir çığ gibi artmakta. Maalesef -hepsi olmasa da- birçok çocuk psikiatristi ve nöroloji uzmanı otistik çocukların anne babalarına, otizmin bilinen bir nedeni olmadığını, hiçbir zaman düzelemeyeceğini söyleyip çocuklara çeşitli ilaçları vermekte ve onları bazı eğitim merkezlerine yönlendirmekteler. Verdikleri ilaçlar çoğu kez fayda sağlamamakta ve hatta zararlı olabilmektedir. Tabii ki esas neden ortadan kaldırılmadığı için eğitimden de istenen yarar sağlanamamakta, yıllar süren çabalar anne-babaları bir taraftan maddi zarara uğratmakta diğer taraftan da umutsuzluğa sürüklemektedir.
Bereket ki son yıllarda yapılan araştırma ve uygulamalar,
otizmin gizlerini hızla çözmeye başladı. Artık çeşitli toksinler ve ağır metallere (aşıdakiler dahil!) maruz kalma veçeşitli beslenme bozuklukları otizmin başta gelen nedenleri arasında sayılıyor.
Otizmi tedavi edilemeyecek bir hastalık olarak lanse eden klasik tıbbın muhafazakarları (tıp dininin papazları) ne kadar karşı çıksa da,ya da en hafif deyimi ile burun kıvırsa da artık otizmin bilimsel ve etkili bir tedavisi var. DAN Protokolü ’nde (Defeat Autism Now, Otizmi Şimdi Yen!) ifadesini bu tedavi yöntemi son birkaç yıl içinde -henüz tam olgulaşmasa da- iyice gelişti ve olumlu sonuçlarını göstermeye başladı.
Otizmin bilimsel tedavisinin başlıca basamakları şunlar;
Vitamin ve mineral eksikliklerini giderme
Diyet
Ağır metal ve toksinlerin temizlenmesi
Hiperbarik oksijen tedavisi (HBOT)
Eğitim
Bu beş unsur bir arada olmadan etkin bir tedavi yapmak mümkün değildir. Ama mevcut basamaklar içinde belki de en önemlileri ve öncelikli olarak yapılması gerekenler diyet ve besin takviyeleridir.

Kaynaklar
Prof. Dr. Ahmet Aydın Beslenme Bülteni

Hiç yorum yok: