BİR MİLLET ENGELLİLERİNE NE KADAR ENGELSİZLİK SUNABİLİYORSA O ÖLÇÜDE GELİŞMİŞTİR.

15 Nisan 2008 Salı

ÖNEMLİ DUYURU(SİTE DEĞİŞİKLİĞİ)

DEĞERLİ ZİYARETÇİLER BUNDAN SONRA

http://www.rehabilite.tr.gg

ADRESİNDEN SİZLERLE BİRLİKTE OLMAYA DEVAM EDECEĞİM.ÖNEMLE DUYURULUR...

11 Nisan 2008 Cuma

'Pcdı Kursu: Otizmli Bireylere Bağımsızlık, Seçim Yapma ve İletişim Becerisi Kazandırma'

TOHUM TÜRKİYE OTİZM ERKEN TANI VE EĞİTİM VAKFI
PCDI KURSU-1:
Otizmli Bireylere Bağımsızlık, Seçim Yapma ve İletişim Becerisi Kazandırma
Doç. Dr. Binyamin Birkan
3-4 Mayıs 2008,
BURSA
PCDI, ABD'de bulunan Princeton Child Development Institute (Princeton Çocuk Gelişim Enstitüsü)'nin kısa yazılışıdır. PCDI, toplum temelli ve zengin içerikli müfredatı, bilimsel-dayanaklı veriye dayalı uygulamaları, bilimsel araştırmaları ve yaygınlaştırma kollarıyla tüm dünyada tanınan bir kurumdur. Otizmli bireylere bağımsızlık kazandırmak amacıyla PCDI'da geliştirilen ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanan etkili uygulamalardan biri de etkinlik çizelgeleridir (Activity Schedules). Etkinlik çizelgeleri, otizmli bireylere başkalarının talimatlarına bağlı kalmadan günlük etkinliklerini kendi başlarına yapmalarına yardımcı olacak fotoğraflı ya da yazılı ipuçlarından oluşur. Otizmli bireyler etkinlik çizelgelerlerini kullanarak etkinliklerinde değişiklik yapmayı, seçim yapmayı, etkinliklerini sıraya koymayı ve başkalarıyla iletişime girmeyi de öğrenir.
MATERYAL: Kurs sırasında katılımcılara,
otizmli çocuklar için 14 farklı alanda geliştirilen bir müfredat kitapçığı (32 sayfa), örnek veri toplama formları, uygulama görüntüleri ve fotoğraflardan oluşan 2 adet CD, otizmi tanıtan bir el kitapçığı ÜCRETSİZ olarak dağıtılacaktır.
Otizmli çocuklarla çalışan ya da çalışmayı düşünen TÜM EĞİTİMCİLER katılabilir. Kursun sonunda katılımcılara Tohum Otizm Vakfı logosunu taşıyan bir KATILIM BELGESİ verilecektir. Katılımcı sayısı 30 kişiyle sınırlıdır.
YER:
Bursa OÇEM (Kursun yapıldığı gün Bursa OÇEM’e saat 9:00 da Heykel Yapı Kredi Bankasının önünden servis kalkacaktır.)
SÜRE: Kurs süresi iki gündür. Oturumlar saat 9:30-16:30 saatleri arasında yapılır.
ÜCRET: 350 YTL KDV dahildir (Çay-kahve servisi dahildir. Konaklama hizmetimiz yoktur). Katılımcılar ücreti, vakıf hesabına gönderdikten sonra, isimlerini telefonla ya da E-posta ile vakıftan ALİ KAYMAK’a bildireceklerdir. Kurs listesi ücretin hesaba giriş sırası ile belirlenecektir.
Banka Hesap No: Akbank İstanbul Ayazpaşa Şb. (277) YTL Hesap No: 74283
İletişim: Tohum
Otizm Vakfı-ALİ KAYMAK
Tel: 0212 248 94 30 (cep): 0505 737 59 09
E-Posta:akaymak35@mynet.com

'Otizmde Müzik Terapisi Prof. Dr. Karin Schumacher'

Orff-Schulwerk’in Müzik Terapisi, Sosyal Pedagoji ve Uyum Pedagojisine İlişkin Önemi Otizmde Müzik Terapisi
Prof. Dr. Karin SCHUMACHER
Müzikle Terapi Semineri Dr. Karin Schumachermozarteum'da orff enstitusunu bitiren prof. dr. schumacher berlin sanatlar yuksek okulunda kurdugu "muzik terapisi egitimi" bolumunde calismalarini yurutmekte ve dunyanin her yerinde konferanslar verip atolye calismalari yapmaktadir.
2 mayis cuma gunu Yeditepe Üniversitesinde bir konferans verecektir.65.-YTL (KDV dahil)Orff Merkezinin kişi ve kurum (aynı kurumdan en fazla 5 kişi için) üyelerine indirimli: 50.-YTL (KDV dahil) indirim için müzikterapi.com (hakan sezgin referansını kullanabilirsiniz.) adını kullanabilirsiniz.ayrıntılı bilgi için
info@orffmerkezi.org
www.orffmerkezi.org ile iletişime geçebilirsiniz.

9 Nisan 2008 Çarşamba

NÜFUS YAŞLANDIKÇA ENGELLİ ORANI ARTIYOR, 60-69 ARASINDAKİ NÜFUSUN YÜZDE 37'Sİ ENGELLİ

SAKARYA / ADAPAZARI (CİHAN) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyhan Fırat, genç nüfusa göre yaşlılarda engelli oranının daha fazla olduğunu söyledi. Fırat, yapılan araştırma sonucu özellikle 60-69 yaş arasındaki nüfusumuzun 37'si engelli olduğunu kaydetti.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları (MÜSİAD) Sakarya şubesinde gerçekleştirilen 'Engellilerin İstihdamının Arttırılması' konulu konferansta konuşan Fırat, ülke üfusunun yüzde 12'sini oluşturan 8,5 milyon kişinin engelli olduğu bilgisini verdi.
Yaşlı nüfustaki engelli oranının genç nüfusa göre daha fazla olduğunu belirten Fırat, şöyle konuştu: ''İleri ki yaşlara doğru gidildikçe engellilik oranı da artıyor. Bunda pek çok faktörün etkisi var. Trafik kazaları, terör, iş kazası, meslek hastalıkları, alkol, sigara ve yaşlanma gibi faktörler ileri ki yaşlarda engellilik oranının daha da artmasına neden oluyor. Özellikle 60-69 yaş arasındaki nüfusumuzun 37'si engelli. Genç nüfusa göre yaşlılarda engelli oranı daha fazla. Hepimiz birer potansiyel engelli adayıyız. İleri yaşlara geldikçe başımıza neler geleceğini bilmiyoruz.''

2005 yılında Özürlüler Kanunu'nun çıkarıldığını hatırlatan Fırat, kanunun engelliler için getirdiği avantajlardan pek çok kişinin haberdar olmadığınının altını çizdi.
Ülke genelinde engellilerle ilgili olarak 356 dernek, 43 vakıf ve 8 federasyonun faaliyet gösterdiğini ifade eden Fırat, ''Bunlardan 46'sı bedensel engelli, 87 işitme engelli ve 36 görme engelliler için faaliyet gösteren toplam 165 spor kulübü mevcut. Maalesef bu sayı AB ülkeleriyle kıyasladığımızda oldukça az. Özellikle yüzmeyle ilgili büyük bir sıkıntı var. Örneğin,bu gün bir çok ilimizde yüzme havuzu yok. Avrupa'da en küçük yerleşim birimlerinde dahi yüzme havuzları var. Engellilerle ilgili bir yüzme kulübünün kurulması çok önemli.''

8 Nisan 2008 Salı

'Özel Eğitimde Drama'

17-18 Mayısta Aktif Özel Eğitim Derneği tarafından 10 saatlik “Özel Eğitimde Drama” semineri verilecektir. Seminer sonunda katılım sertifikası verilir. Katılımcı sayısı sınırlıdır. Katılmak isteyenler önkayıt için aktifder@hotmail.com adresine mail göndermeleri gerekir. Özel eğitimde çalışan herkes katılabilir.

Yer: Bursa merkez

Ücret: 50 YTL

17 Mayıs Cumartesi saat 14.00-19.00

18 Mayıs pazar saat 9.00-14.00

800 çocuk veli bekliyor

Sokakta çalışan çocuklara veli olur musunuz?

Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Gaziantep'te sokakta çalışırken eğitime kazandırılan 800 çocuğun, gönüllü veli beklediğini söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, sokakta çalışan çocukların eğitimine destek olmayı amaçlayan 'Velim Olur musun?' kampanyasında, proje tarafı kuruluşlar arasında bulunduklarını ifade etti.

Çınar, ''İlçemizde 800'e yakın kayıt altında alınarak dosyaları tamamlanan ve eğitime kazandırılan sokakta çalışan çocuğumuz var.

Bunlar, ekonomik destek anlamında gönüllü veli bulmak için beklemektedir. Bu kampanyadaki uzmanlarımızın temel yaklaşımı, 'çocuklar ne kadar eğitim sisteminin içerisinde ise o kadar çalışma hayatının dışında kalmaktadır' anlayışıdır'' dedi.

Çınar, kampanya çerçevesinde Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt illerinde sokakta çalışan yüzlerce çocuğun eğitim ve giyim ihtiyaçlarının karşılamayı, çocukları gönüllü velilerin sağlayacağı destekle okula yönlendirilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Çınar, şöyle konuştu:

Gönüllü veli olarak, sokakta çalışan çocukların ihtiyaçlarını karşılamak isteyen kurum ve kişiler 'www.velimolurmusun.org' adlı internet adresi üzerinden istediği ildeki bir çocuğu seçebilecek. Gönüllüler ihtiyaçların dışında çocuklara eğitim malzemeleri de gönderebilecek. Velilerin yardımları Express Kargo aracılığıyla ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılacak. Yardımlar bir defa yapılıyor, ama, isteyen veliler bu süreyi uzatabilecek. Gönüllü veliler eğitim yardımlarını web üzerinden takip edebilecek.''


TOPLUMSAL HUZURA KATKI, VATANDAŞLIK GÖREVİDİR


Şahinbey ilçesinde şu ana kadar 40 çocuğa gönüllü veli bulunduğunu anlatan Çınar, sözlerini şöyle tamamladı:

''Mayıs ayı itibariyle gönüllü veli bekleyen çocuk sayımız 800 civarıdır. Varlığımızın ve geleceğimizin varisleri çocuk ve gençlerimize sahip çıkarak, toplumsal huzura katkı ve katılımda bulunmak hepimizin vatandaşlık görevidir. 'Velim Olur musun?' kampanyası ile Şahinbey ilçemizde sokakta çalışan çocuklara ve ailelerine verilecek hizmetlerin proje desteği olmaksızın da sürdürülebilirliği sağlanmış olacak ve bundan sonraki çalışmalar için iyi bir örnek teşkil edecektir.

Bu projenin hayata geçirilmesi ile GAP illerinde sokakta çalışmak zorunda olan çocukların eğitim giderlerinin karşılanarak, eğitime kazandırılması veya eğitime devamının sağlanmasıyla sosyal entegrasyonlarının tamamlanarak toplumsal huzura katkı sağlamış olacaktır.''

'Koklear Implant Eğitim Veren Özel Eğitim Personeline Yönelik Seminer'

Rehabilitasyon merkezleri Koklear Implant Eğiticilerine yönelik olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Odyoloji Bilim Dalı ile müştereken hazırladığımız "2.Koklear Implant Semineri " 2-3 Mayıs 2008 tarihlerinde Hacetttepe Üniversitesi Merkez kampüsündeki SHMY İşitme ve Konuşma Merkezi Eğitim Ünitesinde yapılacaktır.
http://www.koklearimplantdernegi.org.tr/

6 Nisan 2008 Pazar

Otizm ve Tedavi

Otizm son yıllarda önü alınamayan salgın bir hastalık gibi hızla yayılıyor; tıpkı veba gibi. ABD’de her 150 çocuktan biri otistik. Sıklık bilinmemekle birlikte otizm Türkiye’de de bir çığ gibi artmakta. Maalesef -hepsi olmasa da- birçok çocuk psikiatristi ve nöroloji uzmanı otistik çocukların anne babalarına, otizmin bilinen bir nedeni olmadığını, hiçbir zaman düzelemeyeceğini söyleyip çocuklara çeşitli ilaçları vermekte ve onları bazı eğitim merkezlerine yönlendirmekteler. Verdikleri ilaçlar çoğu kez fayda sağlamamakta ve hatta zararlı olabilmektedir. Tabii ki esas neden ortadan kaldırılmadığı için eğitimden de istenen yarar sağlanamamakta, yıllar süren çabalar anne-babaları bir taraftan maddi zarara uğratmakta diğer taraftan da umutsuzluğa sürüklemektedir.
Bereket ki son yıllarda yapılan araştırma ve uygulamalar,
otizmin gizlerini hızla çözmeye başladı. Artık çeşitli toksinler ve ağır metallere (aşıdakiler dahil!) maruz kalma veçeşitli beslenme bozuklukları otizmin başta gelen nedenleri arasında sayılıyor.
Otizmi tedavi edilemeyecek bir hastalık olarak lanse eden klasik tıbbın muhafazakarları (tıp dininin papazları) ne kadar karşı çıksa da,ya da en hafif deyimi ile burun kıvırsa da artık otizmin bilimsel ve etkili bir tedavisi var. DAN Protokolü ’nde (Defeat Autism Now, Otizmi Şimdi Yen!) ifadesini bu tedavi yöntemi son birkaç yıl içinde -henüz tam olgulaşmasa da- iyice gelişti ve olumlu sonuçlarını göstermeye başladı.
Otizmin bilimsel tedavisinin başlıca basamakları şunlar;
Vitamin ve mineral eksikliklerini giderme
Diyet
Ağır metal ve toksinlerin temizlenmesi
Hiperbarik oksijen tedavisi (HBOT)
Eğitim
Bu beş unsur bir arada olmadan etkin bir tedavi yapmak mümkün değildir. Ama mevcut basamaklar içinde belki de en önemlileri ve öncelikli olarak yapılması gerekenler diyet ve besin takviyeleridir.

Kaynaklar
Prof. Dr. Ahmet Aydın Beslenme Bülteni

Antalya'da Özürlü İstihdamına Yönelik Örnek Proje

Antalya'da özürlü istihdamına yönelik örnek projeAntalya'da, Özel Sporcular Özel Eğitim Merkezi ile İŞKUR tarafından yürütülen 'Özel Sporcular Çayevi' projesi mezunlarını verdi. Proje kapsamında 12 özel eğitimli gence 6 ay boyunca yiyecek içecek sunumu ve mutfak eğitimi verildi.

Projenin ilk mezunları için düzenlenen sertifika töreninde konuşan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, bir sonraki adımın bu gençlerin istihdam edilmesi olduğunu belirtti. Yüksel işverenlere, "Özürlü ve eski hükümlü çalıştırmamak ne kadar etik, bunu vicdanlarınıza bırakıyorum" diye seslendi.

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren 'Özel Sporcular Çayevi'nde eğitim alan 12 genç düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika dağıtımından önce kürsüye çıkan anneler yaşadıkları duygu dolu anı sözcüklerle ifade etti. 2001 yılında amatör spor organizasyonu ile başlayan çalışmalardan, bugün özürlü gençlere mesleki eğitim projelerine kadar gelindiğini anlatan merkez müdürü Doç. Dr. Dilara Özer, bu çocukların gereksinimlerin sadece spor olmadığını, birçok alanda ihtiyaçları olduğunu bunlardan birisinin de istihdam olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın da üniversitenin en özel sosyal projelerinden birisinin hayata geçirildiğini aktararak, çalışma ile Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak bir model ortaya konulduğunu söyledi.

Antalya'da birçok sosyal projenin yürütüldüğü bilgisini veren Vali Alaaddin Yüksel, AB fonları tarafından desteklenen 186 proje bulunduğunu söyledi. Bu projelerin toplamının 5 milyon Euro olduğunu aktaran Yüksel, "Bunlardan 12 tanesi tamamen özel eğitim gerektiren engelli vatandaşlarla ilgili" diye konuştu.

Konuşmasında özürlü ve eski hükümlü istihdamının önemine de vurgu yapan Yüksel şöyle devam etti: "Yasa koyucu belli işletmelerde belli sayıda özürlü ve eski hükümlü çalıştırılmasını emretmiş. Buna uymak istemeyen bazı işletmeler cezasını ödeyip çalıştırmayabiliyor. Ancak, özürlü ve eski hükümlü çalıştırmamak ne kadar etik. Özürlü ve eski hükümlü problemi yaşanırken, sorunun çözümüne katkıda bulunmamayı toplumun vicdanına bırakmak lazım." Vali Yüksel, özürlülerin istihdam edilmesi konusunda herkesin maskesini çıkararak, meselenin çözümüne ortak olmasını istedi.

Konuşmaların ardından Özel Sporcular Çayevi Projesi'nde eğitim alan 12 gence vali ve rektör tarafından sertifikaları verildi.

Vali Alaaddin Yüksel, konuşmasında çoğu zaman farkında olunmasa da özürlülerin içlerinde çok büyük bir sevgi taşıdığına dikkat çekti. Yüksel, bunun en basit küçük göstergesinin dün yaşadığı bir olay olduğunu aktararak şöyle devam etti: "Dün 60 yaşıma doğru yol aldım. Sabah eşim Emine Hanım doğum günümü kutladıktan sonra beni yolcu etti. Valiliğe geldiğimde çalışma masamda, üzerinde Rıza ve Ömer yazan, bir buket çiçek duruyordu. Rıza ve Ömer İzmir'de görev yaptığım dönemde tanıdığım iki engelli insan. Emine hanım hariç, ailemin bütün fertleri beni unuttu ama onlar unutmadı. Biz idareciler böyle özel günlere alışık değiliz. Ancak bu gençler böyle bir güzelliğe sevgiye sahip."

Görme Engellilerin Bilgisayar Sevinci

Görme engellilerin bilgisayar sevinciHendek Belediyesi tarafından görme engellilerin kullanabileceği, sesli, kabartma çıkışı alabilen bilgisayar labaratuvarı Altı Nokta Körler Derneği'nde törenle açıldı.

Törene AK Parti'nin görme engelli İstanbul milletvekili Lokman Ayva, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve diğer davetliler katıldı. Lokman Ayva törende yaptığı konuşmada, görme engellilere yönelik bilgisayar labaratuvarlarının özürlülerin bağımsızlığını elde etmesine yol açan, bilgiye erişmesinde sıkıntıları çözen bir inci olduğunu söyledi. Ayva Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'ye teşekkür ederek, "Özürlülerin 'Özürlüler aciz mi' kavramını konuşurken şimdi aciz olmadığımız kesinleşti, onun algılanması, içselleştirilmesi aşamasındayız. İmza yetkisini de kullanmak istiyoruz. Ben kendimi nasıl koruyacağıma kendim karar veririm. Başkanı bana sormadan, bana rağmen karar vermemeli. Bu günler artık geçmeli. İmzamızı da kendimiz atmak istiyoruz. Her ortamda dışarıda beraber olmayı istiyoruz. Kendi adımıza karar vermeyi istiyoruz. " diye konuştu.

Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şube Başkanı Yüksel Başkesen, normal insanların bilgisayarda yaptıkları her şeyi, görme engellilere yönelik bilgisayarlarla yapabildiklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu labaratuvarla görme engelliler aydınlığa kavuşmuşlardır. Bu gün karanlıktan aydınlığa çıkış günüdür. Makus talihimizin tarihe gömülüşüdür. Başkan İnci'ye teşekkür ediyoruz"

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'de, bilgisayarları tek tek evlere vermeyi düşündüklerini, ancak derneğin telkiniyle bundan vazgeçtiklerini belirterek, "Engelliler evlere kapanmasın, sosyal hayatın içerisinde yer alsınlar diye bilgisayarları derneğe verdik. Biz her zaman bütün engellilerin yanındayız." dedi. Konuşmaların ardından görme ve diğer engellilerden oluşan mehter takımı bir konser verdi.

Afa Kültür Merkezi binasında bulunan Altı Nokta Körler Derneği'ne kurulan ve 10 bilgisayardan oluşan labaratuvar 70 bin YTL'ye maloldu.

4 Nisan 2008 Cuma

'1. Istanbul Uluslararası Otizm Konferansi'

OTED (Otizmi Tedavi ve Eğitim Derneği)

Sevgili anne ve babalar, uzmanlar ve tıp mensupları

OTED, otizm yelpazesinde yer alan çok özel çocuklara ve ailelerine yardım amacıyla kurulmuş kamu yararına çalışan bir dernektir. 1. Istanbul Uluslararası Otizm Konferansı’nı düzenlemekteki amacımız tedavi ve eğitim alanındaki gelişmeleri takip etmek ve bu alanda çalışan uzmanları ve ilgili aileleri diğer ülkelerdeki konunun uzmanları ile buluşturmak ve son gelişmeleri yakın takip etmelerine yardımcı olmaktır.

Bu konferansta Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İskoçya, Kanada, Fransa ve Türkiye’den uluslar arası pek çok otizm konferansında daha önce pek çok kez yer almış 14 konuşmacı tarafından 25 sözlü sunum yapılacaktır. Tüm sunumların İngilizce’den Türkçe’ye eş zamanlı olatak çevirisi yapılacak bazı sunumlar ise doğrudan Türkçe olarak sunulacaktır.

14-16 haziran 2008 tarihleri arasında, Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi salonlarında yapılacak olan bu konferansta, Amerika, Avrupa ve Asya’dan tahminen 800-1000 katılımcının yeralması beklenmektedir.

Katılım ücreti 100 Euro’dur. Bu ücrete tüm sunum ve sergilere katılma, öğlen yemekleri, kahve ve çay molalarında sunulanlar dahildir. Konaklama katılımcıya aittir. Kongre otelinde konaklama ve diğer hizmet alımları için 1 nisanda ikinci bir duyuru yapılacaktır.

Konferansa katılım sınırlı olacağından ilgilenenlerin autismconfistanbul@yahoo.com adresine E-mail yollayarak ön kayıt yaptırmaları ve katılımcı sayısını bildirmeleri durumunda erken kayıtların son gününe kadar katılım hakları saklı tutulacaktır. 2. duyurudan sonra kesin kayıt yaptırılabilecektir. Ödeme koşulları da 2. duyuruda belirtilecektir.

Saygılarımızla

Buket Karakaya
Yönetim Kurulu Başkanı
OTED
Istanbul



Dr. Cem Kinaci
OTED Konferans Koordinatörü
Registered
Defeat Autism Now! Practitioner
Alman Hastanesi
Deutsches Krankenhaus –
Universal Hospitals Group,
Istanbul

14 Haziran 2008 Cumartesi

08:00 AÇILIŞ KONUŞMALARI

08:40 Paul Shattock, PhD,
Honorary Secretary, World Autism Organization; Director, Autism Research Unit, University of Sunderland, Sunderland, United Kingdom

09:40 William Shaw MD,
Director, The Great Plains Laboratory for Health, Nutrition and Metabolism, Author ,“Biological Treatments for Autism and PDD”. Kansas, USA

  • Multifactorial Causes of Autism - 60 minutes

10:40 KAHVE/ ÇAY MOLASI

11:00 James B. Adams,
Professor, School of Materials, Arizona State University, Arizona, USA

12:00 Susan Costen Owens, MAIS, RA,
Defeat Autism Now! speaker, researcher and member of The Defeat Autism Now! Think Tank. Texas, USA

13:00 ÖĞLEN YEMEĞİ VE SERGİLER

14:30 Ahmet Aydin, MD,
Director, Professor of Nutrition and Metabolism in Pediatrics, Istanbul University, Cerrahpasa Medical Faculty, Istanbul, Turkey

15:30 William Shaw MD,
Director, The Great Plains Laboratory for Health, Nutrition and Metabolism, Author ,“Biological Treatments for Autism and PDD”. Kansas, USA

16:30 KAHVE/ ÇAY MOLASI

16:50 Denise Tarasuk, RN, ND,
Registered
Defeat Autism Now! Practitioner, Naturopath, Homeopath, Nutritionist, Nova Scotia, Canada

  • Zink : The Key of Life – 50 minutes

17:40 James B. Adams,
Professor, School of Materials, Arizona State University, Arizona, USA

18:20 FOTOĞRAF SERGİSİ
Erdal Kinaci MD
National Geographics 2006 ve 2007 Birincilik ödülü.
Hulki Muradi
National Geographics 2007 Finalist (Arman’ın babası)

19:00 1. GÜN KAPANIŞ

15 Haziran 2008 Perşembe

08:00 William Shaw MD,
Director, The Great Plains Laboratory for Health, Nutrition and Metabolism, Author ,“Biological Treatments for Autism and PDD”. Kansas, USA

09:00 Anju I. Usman, MD,
Registered
Defeat Autism Now! Practitioner, Defeat Autism Now! speaker, researcher and member of the physician training team and The Defeat Autism Now! Think Tank. Director, True Health Medical Centre, Illinois, USA

10:00 KAHVE/ ÇAY MOLASI

10:20 James B. Adams,
Professor, School of Materials, Arizona State University, Arizona, USA

11:40 William Shaw MD,
Director, The Great Plains Laboratory for Health, Nutrition and Metabolism, Author ,“Biological Treatments for Autism and PDD”. Kansas, USA

12:40 ÖĞLEN YEMEĞİ VE SERGİLER

14:00 David Quig, PhD,
Vice President, Scientific Support for Doctor’s Data, Illinois, USA

15:00 Robert Nataf, MD,
Director, Laboratoire Philippe Auguste, Paris, France

16:00 KAHVE/ ÇAY MOLASI

16:20 David Quig, PhD,
Vice President, Scientific Support for Doctor’s Data, Illinois, USA

17:20 Anju I. Usman, MD,
Registered
Defeat Autism Now! Practitioner, Defeat Autism Now! speaker, researcher and member of the physician training team and The Defeat Autism Now! Think Tank. Director, True Health Medical Centre, Illinois, USA

18:20 James B. Adams,
Professor, School of Materials, Arizona State University, Arizona, USA

19:00 2. GÜN KAPANIŞ

16 Haziran 2008 Pazartesi

08:00 Denise Tarasuk, RN, ND,
Registered
Defeat Autism Now! Practitioner, Naturopath, Homeopath, Nutritionist, Nova Scotia, Canada

09:00 Susan Costen Owens, MAIS, RA,
Defeat Autism Now! speaker, researcher and member of The Defeat Autism Now! Think Tank. Texas, USA

10:00 KAHVE/ ÇAY MOLASI

10:20 Cem Kinaci, MD,
Registered
Defeat Autism Now! Practitioner, Assist. Professor of Nuclear Medicine, Deutsches Krankenhaus – Universal Hospitals Group, Istanbul, Turkey

11:00 Philip B James,
Professor of Hyperbaric Medicine, Wolfson Hyperbaric Medicine Unit, Ninewells Hospital and Medical School, Dundee, United Kingdom

11:45 Mustafa Alan, MD,
Assist. Professor of Aerospace Medicine, Director of Baromed Hyperbaric Oxygen Theraphy Center,
Ankara, Turkey

12:30 ÖĞLEN YEMEĞİ VE SERGİLER

14:00 Jonathan Tarbox, Ph.D., B.C.B.A.,
Director of Research and Development, Center for Autism and Related Disorders, California, USA

15:30 Mehmet Ali Akgul,
Cukurova
University, Faculty of Medicine, Member of the Ethics Committee. Adana; Lawyer at SBA Law Office, Istanbul, Turkey

16:00 Jonathan Tarbox, Ph.D., B.C.B.A.,
Director of Research and Development, Center for Autism and Related Disorders, California, USA

17:00 KAHVE/ ÇAY MOLASI

17:20 SORULAR & YANITLAR

19:00 3. GÜN KAPANIŞ

'Gelişimsel Yetersizliği Olan Çocuklara Yönelik Cinsel Eğitim'

Gelişimsel Yetersizliği Olan Çocuklarda Cinsel Eğitim: Etkili Öğretim Programları Hazırlamaİstanbul Zihinsel Engellilere Eğitim Ve Dayanışma Vakfı – İZEV27 Nisan 2008, İstanbulEğitimin İçeriği:
A. Cinsel Eğitim
  • Cinsiyet eğitimi, cinsel gelişime paralel çocuğa verilmesi gereken eğitim
    1. Tacize Karşı Korunma
      1. Güven Çemberi Oluşturma
      2. İzinsiz Fiziksel Teması Red etme
        1. Kendine Karşı
        2. Başkalarına Karşı
      3. Kandırmayı Bertaraf Etme
        1. Kendine Karşı
        2. Başkalarına Karşı
    2. Cinsel Kimliğini Benimsetme
      1. Cinsellik Organların İsimlerinin Öğretimi
      2. Cinsiyetine Uygun Sembolleri Kullanma
    3. Geçiş Dönemi Eğitimi
      1. Cinsel Bölgelerin Temizliği
      2. Menstural Dönem Eğitim Programı

  • Cinsel eğitim, buluğ çağı ve sonrasında cinsel davranışların kontrolü ve yönlendirilmesi
    1. Cinsel Davranışları Tanımlama
    2. Cinsel Davranışların Uygun Formlarının Öğretimi

B. Özürlü Çocukların Cinsel Eğitimi

  • Etkin Öğretim Yöntemleri

C. Soru- Cevap

Konuşmacı: Yrd.Doç.Dr. Ayten UYSAL

Tarih: 27 Nisan 2008, Pazar

Yer: Şişli Belediyesi Konferans Salonu, (MAYA iş merkezi) Kat.15 Zincirlikuyu

Saat: 10:00 – 17:00

Katılımcı Sayısı: Konferansa 100 kişi ile sınırlıdır.

Katılım Ücreti: 100 YTL
Son Başvuru Tarihi: 22 Nisan 2008

Kayıt İçin Başvuru: Seminere katılmak isteyen katılımcıların isimlerini 0212 274 10 49 veya 0212 273 23 41 numaralı telefondan Günay DUM’a yazdırmaları ve ardından İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın 007272675931 numaralı Vakıfbank Osmanbey şubesi hesabına ücreti yatırmaları gerekmektedir.

  • Eğitimimize özel eğitim alanında çalışan özel eğitim öğretmenleri, psikologlar, fizyoterapistler, psikolojik danışmanlar, çocuk gelişimi ve eğitimcileri, okul öncesi öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve sosyal hizmet uzmanları katılabileceklerdir.
  • Konferansın sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

'3. Özel Eğitim ve Kariyer Günleri'

Tüm Özel Eğitim Öğretmeni Arayan Kurumların Dikkatine! 3. Özel Eğitim ve Kariyer Günleri 26 Nisan 2008de Eskişehirde

ÖZDER Özel Eğitimciler DerneğiEskişehir Şubesi

Sayın İlgili,

Özel Eğitimciler Derneği Eskişehir Şubesi’nin düzenlediği III. Kariyer Günleri, 26 Nisan 2008 tarihinde Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Engelliler Entegre Yüksekokulu ve ÖZDER Eskişehir Şubesi’nin işbirliğiyle Eskişehir’de gerçekleştirilecektir. Kariyer Günleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü zihin ve işitme engelliler öğretmenliği programları ile İlköğretim Bölümü okul öncesi ve sınıf öğretmenliği programlarındaki son sınıf öğrencilerini buluşturmak amacıyla yapılmaktadır. Bu çalışma, 26 Nisan 2008 tarihinde, Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu binasının ikinci katı seminer salonu ve fuayesinde, 10:00-17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Katılan her kurum, kendisine ayrılan standın başında öğrencilerimizle etkileşime girerek kurumuyla ilgili tanıtım yapabilecek ve gereken bilgileri aktarabilecektir. Kurumlara ayrıca bir sunu süresi verilmeyecektir. Stand yerleşimi yapılırken, başvuru sırası göz önünde bulundurulacaktır. Öğrencilerimize dağıtmak istediğiniz broşür, kart ve yazılı materyallerin çoğaltılması kurumunuz tarafından yapılacaktır. Standlar için gerekli donanım (sadece pano, masa ve uzatma kablosu) ve ikramlar Özel Eğitimciler Derneği tarafından karşılanacaktır.

III. Kariyer Günleri’ne katılım 150 YTL bağış karşılığıdır. Bağışlarınızı Özel Eğitimciler Derneği Eskişehir Şubesi banka hesap numarasına (Türkiye Vakıflar Bankası Anadolu Üniversitesi Şubesi, Şube Kodu: 910, Hesap No: 00158007287973853) yatırmanız gerekmektedir. Para yatırmak için son tarih 18 Nisan 2008’dir. Bu tarihten sonraki başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Bağış yaparken lütfen kurumunuzun adını belirtiniz. Ücretinizi yatırdıktan sonra dekontunuzu 0 (222) 335 29 14 numaralı faksa “kurumunuzun ismini, adresini, telefon numarasını ve eposta adresini açıkça belirterek” gönderiniz.

Sorularınız için bize ulaşabileceğiniz eposta adresi ve telefon numarası:

ozderes@gmail.com

Tel: 0 (222) 335 05 80/5282 (sadece 14:00-17:00 saatleri arasında)

2 Nisan 2008 Çarşamba

ENGELLİLERLE İLGİLİ VİDEOLARI BİR BLOGDA TOPLADIM

VİDEOLARI İNDİRMEDEN DOĞRUDAN SİTEDE İZLEYEBİLİRSİNİZ
http://engelsizvideo.blogspot.com